Mijn reflectie op mijn tweede doel

Reflecteren – Kerntaak 4

Financiële aspecten (blok 2)

Ik heb geleerd dat we met ons bedrijf beter bij moeten houden waar ons geld naartoe gaat. Ik was namelijk veel tijd kwijt met het opzoeken van hoe veel geld we waar aan hebben uitgegeven. Ik heb dit uiteindelijk terug kunnen vinden in onze afschriften, maar voor in de toekomst ga ik onze bonnetjes bewaren en zorgen dat we in de gaten houden waar ons geld heengaat. Ik heb voor de rest ook geleerd hoe je je btw terug kunt vragen of juist betalen. In één van de video’s vertelde ze over dat je btw van je uitgaven en je inkomsten elkaar kunnen opheffen. Ik wist dit zelf nog niet en dat was wel handig om te weten.

Ik heb mijn doel deels behaald. Ik heb nog niet mijn belastingaangifte gedaan, omdat ik moet wachten totdat dit kwartaal voorbij is. Ik heb nu wel een beter beeld gekregen in onze financiële zaken en dat voelt voor mij voor een geruststelling.

Financiële aspecten (blok 4)

Ik heb dit dit blok geleerd hoe ik mijn btw-aangifte moet doen bij de belastingdienst. Ik had dit blok eigenlijk meer willen hebben om in ons bestand te zetten, maar vanwege het feit dat ik en mijn compagnon willen stoppen met de onderneming is dit er niet van gekomen. Ik heb dit blok ook geleerd dat ik de financiën van mijn bedrijf zodra ik daar het geld voor heb zou uitbesteden. Ik vind geld leuk maar financiën regelen is niet iets waar ik blij van wordt.

De feedback die ik op mezelf zou geven is zorg dat je dingen gelijk bijhoud in plaats van een week later nog even er bij zetten. Ik moet het gelijk bijhouden, want als we meer klanten zouden hebben dan verlies je het overzicht als je achterloopt met je boekhouding.